Paaszaterdag is de dag waarop veel gezinnen eieren koken en beschilderen. Eieren zijn symbool van hoop en nieuw leven. Eieren zijn eigenlijk een oeroud christelijk symbool van Pasen. Het kleine vogeltje dat in een ei zit, moet met zijn snaveltje zelf het ei open tikken om te kunnen leven. Zo komt Jezus ook zelf uit het graf en staat op tot nieuw Leven.
Het Paasfeest kun je ook beeldend maken door met je kinderen een paastafel te maken. Met hele eenvoudige middelen kun je al iets heel moois maken. Neem een groot dienblad en doe daar zand en steentjes op. Maak van een aantal grotere stenen een open graf waar een steen weggerold kan worden. Zet er paaskuikentjes, schaapjes, voorjaarsbloemen of een houten kruis met een witte doek op. Je kunt je kinderen ook vragen of zij zelf nog voorwerpen hebben die op de paastafel passen. Of vraag een van de kinderen een verrezen Christus te tekenen en uit te knippen.
Vraag een van de kinderen om na de Paaswake of na de Paaszondagviering de steen voor het graf weg te rollen want Jezus is Verrezen!
In de kerk staat vooraan in de Paastijd de grote Paaskaars als symbool van de Verrezen Christus. Het is een mooi gebruik om in de Paastijd thuis ook een kleine huispaaskaars neer te zetten en dagelijks te branden.