Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Samuel Veelgestelde vragen

Hoe werkt Samuel?

Het beleid van Samuel wordt bepaald door een denkteam dat 5x per jaar bij elkaar komt om de grote lijnen uit te zetten. Daarnaast zijn er verschillende vrijwilligers op maandag, dinsdag en donderdag in de winkel werkzaam die bestellingen aannemen, de verzending verzorgen en bezoekers ontvangen. De Samuel telefoon is dagelijks bereikbaar voor uw vragen en bestellingen.

Hoe doet Samuel het financieel?

De belangrijkste bron van inkomsten zijn voor Samuel de giften. Op het door Samuel zelf ontwikkelde materiaal zit slechts een kleine marge om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen het te kopen. Vrijwel alle medewerkers zetten zich pro Deo in.

Wat is een PDF?

Met name de werkjes, de doordenkertjes en de vertel-/kleurplaten op deze site zijn in PDF-formaat. Dit is een algemeen aanvaard formaat om illustraties en tekst zo zuiver mogelijk over te brengen. De lay-out van de illustratie of tekst blijft hierdoor op verschillende computers exact dezelfde en ook op de uitdraai wordt, ondanks verschillen in printers, de lay-out gehandhaafd.

Lees meer...

Als ik iets bestel, hoe lang duurt het dan?

Samuel verzendt op maandag, dinsdag en donderdag. Als het artikel op voorraad is, kunt u uw bestelling binnen een week verwachten. Indien u precies wilt weten wanneer u uw bestelling kunt verwachten, kunt u het beste op maandag, dinsdag of donderdag direct naar onze winkel bellen. Houdt u in drukke tijden rekening met een levertijd van één tot twee weken.

Kan ik zomaar in de winkel langskomen?

Wanneer u in Oisterwijk woont, kunt u op maandag, dinsdag en donderdag tussen 10.00 - 17.00 uur binnenlopen om iets te bekijken en inkopen te doen. Wanneer u ver van buiten het dorp komt, kunt u beter een afspraak maken om zeker te zijn dat u persoonlijk ontvangen kunt worden. Indien nodig, is het ook mogelijk op een van de andere weekdagen een afspraak te maken. Stuur ons een mail en dan kijken wij wie er voor u in de winkel aanwezig kan zijn.

Selecteert Samuel het materiaal?

Alles wat Samuel verkoopt, is door een van de teamleden gelezen en bekeken of het goed bruikbaar is voor de geloofsopvoeding in onze kerk. Wij kunnen u ook persoonlijk adviseren over (kinder) bijbels en andere boeken voor de geloofsopvoeding thuis en doopsel-, communie- en vormselvoorbereiding en catechese in de parochie.

Wie beantwoorden de Samuel telefoon?

De mensen die de Samuel telefoon beantwoorden zijn allen zelf actief in het jeugdwerk in de kerk. Zij zijn er om met u mee te denken en met u naar goede materialen en ideeën voor de catechese te zoeken. Vaak duurt een gesprek langer dan een paar minuten en dat heeft tot gevolg dat de lijn even bezet is. Op maandag, dinsdag en donderdag spreekt u een van de mensen die in de winkel werken (Julia, Lies, Irma, Carolijn, Hannelore of Toon), op woensdag en vrijdag Marleen.

Hoe kan ik het beste bestellen?

Als u helemaal geen vragen over uw bestelling heeft, kunt u het beste via onze site bestellen. Dan blijft de telefoonlijn vrij voor mensen die nadere informatie willen hebben.

Hoe gaat het met betaling?

Op dit moment is het zo dat uw bestelling verzonden met de factuur erin. Op de factuur staat een rekeningnummer waar u het bedrag op kunt overmaken. Een extra gift daarbij is erg welkom opdat Samuel kan blijven voortbestaan. In de nabije toekomst gaan we werken met iDEAL.

Krijg ik korting bij grotere aantallen?

Alleen in uitzonderlijke gevallen en grote aantallen is een korting mogelijk. De marges die Samuel Advies hanteert, zijn al zo klein dat korting geen optie is.

Onze kinderwoorddienst duurt tot de Communie, is dat niet veel beter?

Er zijn inderdaad parochies waar de kinderen pas vlak voor de Communie terugkomen zodat men meer tijd heeft. Dit is begrijpelijk, aangezien een kinderwoorddienst anders alleen de tijd van de lezingen en de preek behelst (meestal 20 minuten). Maar vooral voor kinderen die hun Eerste H.Communie al hebben gedaan, is het jammer als ze het Eucharistisch gebed dat voorafgaat aan de Communie, niet meebeleven. Ook al snappen kinderen nog niet alles van het Eucharistisch gebed, toch is het belangrijk dat zij er stap voor stap ingroeien en leren dit mooie gebed mee te beleven.

Wat is het verschil tussen kindernevendienst en kinderwoorddienst?

Eigenlijk wordt met beide termen hetzelfde bedoeld. Maar de naam kinderwoorddienst heeft de voorkeur omdat deze duidelijker aangeeft wat de bedoeling is. Een kinderwoorddienst is de dienst van het woord op het niveau van de kinderen. Hierbij gaan de kinderen meestal na het openingsgebed naar een aparte ruimte. Daar krijgen zij het evangelie van die zondag te horen en doen zij er iets bij ter verwerking. Ze gaan dan tijdens de offerande weer terug naar de gewone Eucharistieviering.

Wat is een kinderkerk?

Een kinderkerk is een systematische catechese voor jonge kinderen van 4-7 jaar (totdat ze beginnen aan de Eerste H. Communie voorbereiding). Ze worden op zondag voor de H. Eucharistieviering naar een aparte ruimte gebracht en pas na de viering weer opgehaald. Tijdens het uur wordt er met hen gezongen, gebeden, een Bijbelverhaal verteld en geknutseld. Dit is een mooie manier om jonge kinderen in het geloof te vormen. De kinderkerk is vaak 3x per maand op zondag en op de 4e zondag  kunnen de kinderen betrokken worden bij een gezins- of familieviering.

Welke eucharistische gebeden zijn er te gebruiken voor gezinsvieringen?

Er zijn drie speciale Eucharistische gebeden voor vieringen met kinderen en deze kunt u vinden achterin het Altaarmissaal dat in uw parochie aanwezig is. Daarnaast kunt u ook Eucharistisch gebed 2 gebruiken dat kort en krachtig is.