Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Advies Tienercatechese

Tienercatechese

TienercatecheseSamuel Advies voor geloofsgroei besteedt ook aandacht aan de tieners van 12 -16 jaar. Omdat deze leeftijdsgroep zeer dynamisch is, moet ook het aanbod van de catechese zich in voortdurend vernieuwen. De tijd van braaf in de bankjes zitten is voorbij. De tieners gebruiken eigen kanalen en talen om te communiceren. De catechese maakt daarom ook ijverig gebruik van de sociale media.

Ofschoon het aanbod in drukwerk nu kleiner wordt, nemen de activiteiten in de media in hoog tempo toe. Het probleem is wel: Hoe kunnen we deze initiatieven onder de aandacht brengen bij de tieners? Het helpt enorm als er  tijdens de Vormsel voorbereidingen al met de sociale media gewerkt wordt.

Introducties tijdens de vormsel voorbereidingen kunnen erg succesvol zijn voor een navormingstraject. Een goed voorbeeld is het initiatief van Rock Solid dat op verzoek bereid is om een middag te verzorgen in de parochie, waar jong en oud kennis kunnen maken met de geweldig leuke formule van tienerpastoraat. (zie bij Rock Solid)

Project - Tienerkwartier

tienerkwartier2Tieners maken in een kwartier tijd aan de hand van hoofd-hart-handen vragen op eigen niveau kennis met wat de Heer hen te zeggen heeft door het evangelie van de zondag. Een compleet programma van Tienerwoorddiensten voor het Jaar A,B en C, naar het voorbeeld van de succesvolle reeks “Met kinderen het Woord vieren” (kinderwoorddiensten voor jonge kinderen). Samuel Advies verzorgt op verzoek ook een toerustingsavond voor deze nieuwe manier van werken met tieners.

Programma - Rock Solid (een aanrader!)

RockSolidEen dynamisch, vernieuwend programma voor tieneractiviteiten in de parochie. Het succesvolle en aantrekkelijk programma voor tieners van Youth for Christ is ook verkrijgbaar in een versie voor het katholieke tienerpastoraat.

Rock Solid RK prikkelt jonge tieners (11-14 jaar) om hun christelijk geloof op een eigentijdse manier te ontdekken. De thema's van Rock Solid RK sluiten aan bij hun beleveingswereld. Rock Solid zit bomvol leuke werkvormen en spellen waardoor het ook voor niet-kerkelijke tieners als erg leuk wordt ervaren. Op deze manier worden hun harten geopend om serieuze geloofs- en levensvragen samen te bespreken. Het materiaal kan zowel voor als na het vormsel gebruikt worden. Wil je meer informatie en een gratis proefprogramma van Rock Solid RK ontvangen?

Catechese - Licht op ons pad

Het Licht op ons padEen geheel nieuwe, doorlopende (integrale) catechese ontwikkeld voor kinderen van 4-18 jaar: Het licht op ons pad. Samuel kan u daar de materialen van laten zien en over het gebruik hiervan adviseren.