Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Thema Komende zondagen Zondag 20 januari 2019 - 2e Zondag door het jaar C

Zondag 20 januari 2019 - 2e Zondag door het jaar C

Evangelie: Johannes 2, 1-12
Thema
: Maria vraagt, Jezus zorgt

2e Zondag door het jaar C - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
2e Zondag door het jaar C - Werkje
Werkje
2e Zondag door het jaar C - Puzzel
Puzzel

Na alle feesten van de afgelopen zondagen, gaan we nu weer door met de gewone tijd door het jaar. Vraag de kinderen of het hen opvalt dat de priester nu een andere kleur kazuifel aanheeft (groen). Wie weet welke kleur hij vorige week aan had? (wit) En welke kleur in de voorbereidingstijd op kerstmis, de advent? (paars).

Na het vieren van Jezus’ geboorte, Driekoningen en Jezus’ Doopsel gaan we nu in de gewone (komende) tijd (tot Aswoensdag) luisteren naar verhalen over zijn verdere openbare leven nadat Hij op 30 jarige leeftijd gedoopt is in de Jordaan. We worden uitgenodigd te groeien in onze vriendschap met Jezus (vandaar de kleur groen).

Vandaag horen we in het evangelie hoe Jezus voor het eerst met een teken laat zien wie Hij is. Tot dan toe was Hij voor veel mensen een gewone timmerman uit Nazaret. Jezus staat midden in het leven van ons mensen, Hij is aanwezig op een bruiloft. Wanneer de wijn op dreigt te raken, grijpt Hij in na een aandringen van zijn moeder Maria. Maria vraagt en Jezus zorgt dat er weer ruim voldoende wijn is en bovendien een hele goede wijn.

Dit prachtige verhaal laat zien hoe belangrijk de plaats van Maria is. Zij verwijst steeds opnieuw naar haar Zoon Jezus. Zij zal nooit de aandacht op zichzelf vestigen. We mogen tot haar bidden opdat zij, als Moeder, ons helpt en steunt in onze groei naar Jezus.

“De moeder van Jezus zegt:
Doet maar wat Hij je zeggen zal.”
(Johannes 2, 5)

Meer materiaal