Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Thema Komende zondagen Zondag 28 oktober 2018 - 30e zondag door het jaar B

Zondag 28 oktober 2018 - 30e zondag door het jaar B

Evangelie: Marcus 10, 46-52
Thema: Open je ogen en zie!

30e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
30e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
30e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Laat eerst alle kinderen de handen voor de ogen doen. Probeer hen even te laten voelen hoe het is om niet te kunnen zien. Hoe denken ze zelf dat dat is?

Het evangelie van deze zondag is heel geschikt om te vertellen en tegelijkertijd uit te spelen. Neem zelf de rol van verteller en van Jezus op u en wijs een kind aan om Bartimeus te zijn. U zegt het kind dan voor wat Bartimeus zegt en het kind zegt het na.. Doe het kind een doek om de ogen. Betrek de andere kinderen door hen als omstanders te laten fungeren. Blijf zo dicht mogelijk bij de tekst van het evangelie en waak erover dat de boodschap niet verloren gaat.

Bespreek na het verhaal: wat zegt Jezus ons door dit evangelie? Wij mogen ook aan Jezus vragen dat Hij ons helpt om goed te kunnen zien, dat wij met aandacht onze ogen openen om bijvoorbeeld de schoonheid van de herfstkleuren en paddestoelen te zien, of om te zien wanneer een andere mens hulp nodig heeft... In de haast van het dagelijks leven lopen wij aan zoveel moois voorbij... Open je ogen (vooral de ogen van je hart) en zie!

“Rabboeni, maak dat ik zien kan!”
(Marcus 10, 51)

Meer materiaal