Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Voorjaar 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Thema Komende zondagen Zondag 19 augustus 2018 - 20e zondag door het jaar B

Zondag 19 augustus 2018 - 20e zondag door het jaar B

Evangelie: Johannes 6, 51-58
Thema: Jezus geeft zichzelf, speciaal voor jou.

20e Zondag door het jaar B - Vertelplaat
Vertel/kleurplaat
20e Zondag door het jaar B - Puzzel
Puzzel
20e Zondag door het jaar B - Werkje
Werkje

Bekijk samen wat er allemaal door de tekenaar in de snee brood getekend is. Wat herken je van de kerk? Wie van jullie heeft het volle graan al op de velden zien staan? Wie heeft er al rijpe druiven gezien en geproefd? In het raam zie je de vorm van een kruis, aan wie doet dat denken? (aan Jezus die stierf aan het kruis). De kelk en schaal met hosties doen denken aan de Heilige Eucharistieviering. De hosties zijn gemaakt van het graan, de wijn van de druiven.

De priester spreekt er een mooi (eucharistisch) gebed over uit en zegt (bij de consecratie) precies dezelfde woorden als Jezus bij het Laatste Avondmaal: Dit is mijn Lichaam dat voor jullie wordt gegeven...Dit is mijn Bloed dat voor jullie wordt vergoten tot vergeving van de zonden. Wij geloven dat Jezus dan zelf in ons midden komt. Al ruim vóór zijn dood heeft Jezus daar al over gesproken. Jezus, de Zoon van God en Mensenzoon, komt werkelijk in ons midden wanneer de priester de woorden van de consecratie over het brood en de wijn heeft uitgesproken. Daarom knielen we op dat moment en gaat er ook een bel die ons zegt: Let op, hou je hart erbij want Jezus komt werkelijk in ons midden. Daarna mag je Hem zelf in de Heilige Communie ontvangen. Zó dichtbij je wil Hij zijn om je te vervullen met zijn vrede en liefde.
Luister maar goed naar de woorden uit het evangelie van deze zondag. Ze zijn niet gemakkelijk maar luister of je één zin kunt onthouden. (Lees dit evangelie langzaam voor en praat er met de kinderen over na).

Nodig de kinderen uit om bij deze eucharistieviering -wanneer ze de kerk weer ingaan- extra op te letten en eerbied te tonen voor Jezus.

"Jezus zegt:
Wie mijn vlees eet en mijn bloed drinkt,
heeft eeuwig leven."
(Johannes 6, 54)

Meer materiaal