Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Samuel Veelgestelde vragen Wat is een PDF?

Wat is een PDF?

Met name de werkjes, de doordenkertjes en de vertel-/kleurplaten op deze site zijn in PDF-formaat. Dit is een algemeen aanvaard formaat om illustraties en tekst zo zuiver mogelijk over te brengen. De lay-out van de illustratie of tekst blijft hierdoor op verschillende computers exact dezelfde en ook op de uitdraai wordt, ondanks verschillen in printers, de lay-out gehandhaafd.

adobe-pdf-sWanneer u een PDF op deze website aanklikt, wordt automatisch het programma Adobe Reader gestart. (hieronder staat een link waarmee u dit programma gratis kunt ophalen en installeren, mocht Adobe Reader niet automatisch gestart worden) U kunt het document bekijken en eventueel printen.

Bij het printen kunt u ervoor kiezen de bladzijden afzonderlijk te printen, bijvoorbeeld op verschillende diktes of kleuren papier. Ook kunt u bijvoorbeeld de beschrijving slechts één- of tweemaal printen en het werkje zoveel als er kinderen in de groep zijn. Standaard houdt Adobe Reader er rekening mee dat uw printer niet helemaal tot aan de rand kan printen.

Achtergrondinformatie

Computerbestanden hebben allemaal een extensie aan het einde van de naam. Bijvoorbeeld dagboek.doc

Aan de hand van de extensie kan worden achterhaald wat voor type bestand het is.

extensie formaat  te bekijken met 
.htm internet een browser (Internet Explorer, Firefox, ...)
.doc Word MS Word (maar ook alternatieve tekstverwerkers)
.xls Excel MS Excel
.jpg foto of illustratie   een fotobewerkingsprogramma
.gif illustratie of animatie een foto- of animatie bewerkingsprogramma 
.pdf Adobe postscript file Adobe Reader


Om bijvoorbeeld een werkje in PDF formaat te bekijken, heeft u dus de Adobe Reader nodig. Dit programma kunt u gratis en eenvoudig ophalen van internet en installeren.

Samuel heeft gekozen de werkjes e.d. in PDF-formaat aan te bieden omdat het makkelijk afdrukt, de kwaliteit van met name de illustraties hoog blijft en omdat de bestanden niet te groot zijn.