Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Thema Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van de Barmhartigheid

Jaar van BarmhartigheidPaus Franciscus heeft een Buiten­gewoon Jubileum­jaar van Barm­hartig­heid afgekondigd, van 8 december 2015 (Hoogfeest van Maria Onbevlekte Ontvangenis, tevens 50 jaar na het afsluiten van het Vaticanum II) tot en met 20 november 2016 (Hoog­feest van Christus, Koning van het Heelal).

Hieronder vindt u wat aanvullende materialen speciaal voor gezinnen en kinderen.

 

Twee knutselwerkjes over het thema Deur

Hieronder twee verschillende knutselwerkjes speciaal voor dit jaar van Barmhartigheid. Er zijn over de hele wereld (ook in onze bisdommen) zg. Heilige Deuren waardoor je binnen kunt gaan als teken van bekering en nieuw leven met Christus . Hier op de site over het jaar van Barmhartigheid vindt u een uitleg over de betekenis van de heilige Deuren.

Onderstaande twee knutselwerkjes werken het thema van de deur op twee manieren verder uit. Het eerste werkje gaat over de deur van je hart en de uitnodiging om die deur voor Jezus open te zetten. Het liedje Is je deur nog op slot staat er ook op vermeld. Het tweede werkje gaat erover dat Jezus zelf de deur is waardoor we het eeuwige leven binnen mogen gaan. Dit werkje wordt een klein boekje met verschillende Bijbelteksten over de deur.

Werkje 1 Werkje 2

 

Boekjes Barmhartigheid binnen het gezin

Speciaal om in het gezin te gebruiken, heeft Samuel Advies twee boekjes samengesteld over het Jaar van Barmhartigheid. Het eerste boekje geeft kort wat suggesties om met je gezin een soort bedevaart te doen naar een heilige deur en hoe je binnen je gezin je daar op voor kunt bereiden en hoe je in je gezin vergeving kunt beleven.

Het tweede boekje is bedoeld om in je gezin mee aan het werk te gaan. Ieder werk van barmhartigheid wordt uitgelegd, er wordt een Bijbeltekt bij beschreven met gebed en concrete tips hoe je dat werk van barmhartigheid in je dagelijks leven kunt toepassen. Mooi om bijvoorbeeld op zondagavond samen te lezen en er dan gedurende de week mee aan de slag te gaan.

Boekje - Barmhartigheid binnen het gezin Gezinsboekje barmhartigheid

 

Inleiding op de werken van barmhartigheid

De werken van barmhartigheid hebben als bron de liefde van Christus voor ieder van ons. Hij heeft ons het eerst liefgehad. Ons antwoord op zijn liefde en barmhartigheid is om God en onze naaste lief te hebben. Deze naastenliefde wordt concreet gemaakt in de geestelijke en lichamelijke werken van barmhartigheid

 

Werken van barmhartigheid (Kleur- en vertelplaten)

Zeven tekeningen van de geestelijke en lichamelijke werken van barmhartigheid. Mooi om te gebruiken thuis of bij de catechese om de kinderen bekend te maken met de werken van barmhartigheid.

De tekeningen zijn steeds zowel in kleur als zwart/wit (als kleurplaat) beschikbaar.

Geestelijke

Lichamelijke

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

 

Barmhartigheidsfolder

Folder Jaar van BarmhartigheidEr is een prachtige folder ontwikkeld waar met eenvoudige teksten de betekenis van Barmhartigheid en de werken van barmhartigheid worden uitgelegd.
U kunt deze folder bestellen en uitdelen in uw parochie, straat, familie, vrienden e.d.

Wellicht ook een idee om uit te delen in de parochie, aan communie- en vormselouders, na een viering...!


Boeken Jaar van Barmhartigheid

Er is ook een klein boekje uitgegeven met teksten van de kerkvaders voor iedere dag van het jaar. Mooi en inspirerend!

Paus Franciscus heeft een interview gegeven over de betekenis van barmhartigheid in zijn eigen leven en het leven van de kerk. Dit makkelijk en vlot leesbare interview is in een boekje uitgegeven, in 82 landen tegelijk.

 

Hymne

Er is vanuit Rome een prachtige hymne gemaakt voor het jaar van Barmhartigheid. Hieronder kunt u de originele versie beluisteren.