Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Thema Pasen - Pinksteren

Paastafel thuis

Paastafel thuisPaaszaterdag is in veel gezinnen de dag om de eieren te koken en te beschilderen. Eieren zijn symbool van hoop en nieuw leven. Eieren zijn eigenlijk een oeroud christelijk symbool van Pasen. Het kleine vogeltje dat in een ei zit, moet met zijn snaveltje zelf het ei opentikken om te kunnen leven. Zo komt Jezus ook zelf uit het graf en staat op tot nieuw Leven.

In de voorbereiding naar Kerstmis zijn we vaak druk met het stalletje. Waarom zouden we met onze kinderen voor Pasen niet een Paastafereel maken? Met hele eenvoudige middelen kun je iets heel moois maken. Neem een groot dienblad en doe daar zand en steentjes op. Maak van een aantal grotere stenen een open graf waar een steen weggerold kan worden. Zet er paaskuikentjes, schaapjes en allerlei voorjaarsbloemen bij. Op de foto ziet u een houten figuur van de Verrezen Jezus, maar een mooi kruis met een wit doek is ook mooi. Of vraag een van de kinderen een blijde verrezen Christus te tekenen en uit te knippen.

Nodig een van de kinderen uit om na de Paaswake of na de Paaszondagviering de steen voor het graf weg te rollen want Jezus is Verrezen!