Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Thema Veertigdagentijd

Vastentafel thuis

SnoepOm uw kinderen in het dagelijks leven er steeds aan te herinneren dat we op weg zijn naar Pasen, kunt u thuis een hoekje of (deel van) een tafeltje als Vasten­tafel inrichten. Zet er alvast een kaal, houten kruis op (75 x 50cm) wat u straks voor Palm­zondag gaat versieren. Leg er ook een kinder­bijbel bij als herinnering om dagelijks Gods Woord te ontvangen. Daarnaast een klein waxine­lichtje met een mandje waarin ieder gezinslid gebeds­intenties kan leggen. Bid dan bijvoor­beeld eens per week samen voor die gebedsintenties.

Het vroegere gebruik van een vastentrommel is nog steeds heel waardevol. Wikkel samen met de kinderen een blik om met gekleurd papier. Zet daarop: Ieder snoepje dat ik bewaar, is voor Jezus een liefdes­gebaar. Bespreek met hen dat het soms goed is een snoepje een keer niet te eten en dat op te dragen aan Jezus. Dan zeg je bijvoor­beeld: Jezus, er zijn heel veel kinderen die vandaag niets te eten hebben. Ik eet dit snoepje niet maar draag het op aan u voor deze kinderen.

Bewaar dan de snoepjes de hele week. Op zondag zou u ieder kind een snoepje uit de trommel kunnen laten kiezen om op te eten. Aan het einde van de Veertig­dagen­tijd zou u per snoepje wat geld kunnen geven wat het kind dan aan de missie kan schenken. Zo leert het kind iets te ontzeggen en iets over te hebben voor een ander.