Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Thema Veertigdagentijd

Veertigdagentijd in het gezin

Groeien in de liefde

Het grote deugdenboekDe Veertigdagentijd is  een mooie tijd om samen na te denken hoe je als christen in het dagelijkse leven staat en hoe je kunt groeien in de liefde tot God en je naaste. Een mooi hulpmiddel daarbij is: Het grote deugdenboek voor ouders en kinderen. Daarin staan 52 deugden die in alle religies belangrijk zijn. Ze worden in het boek duidelijk uitgelegd met voorbeelden uit het dagelijkse leven.

Deugden zoals eerlijkheid, vertrouwen, enthousiasme, moed en hoe je je kind kunt helpen en stimuleren om deze en andere deugden te ontwikkelen. Ook bevat het boek 5 duidelijke opvoedingsstrategieen die je als ouders in praktijk kunt leren. Een mogelijkheid is om iedere zondag als gezin samen te komen om te bidden voor de week die volgt.

Aan het slot van het gebed opent ieder gezinslid op een willekeurige bladzijde het grote deugdenboek en neemt dan de deugd die daar genoemd staat als actiepunt voor de week erna. Laat ieder zijn eigen deugd op een klein kaartje schrijven als herinnering. Zet ook een kale tak neer waar na een week de betreffende deugden in opgehangen worden. Zo wordt het een bloeiende boom!

Samen bidden

De Veertigdagentijd is ook een tijd waarin we uitgenodigd worden ons wat meer toe te leggen op het gebed en lezen uit de H.Schrift. Als hulpmiddel hierbij kunt u een van de vele gebedenboekjes aanschaffen. Op deze site staat een gebedskubus om uit te printen en in elkaar te zetten als hulpmiddel voor het samen bidden.

Samen lezen uit Gods woord

Er zijn verschillende kinderbijbels en bijbelse dagboekjes die u kunt gebruiken om juist in deze tijd dagelijks samen uit Gods Woord te lezen. Er is ok een speciaal gezinsdagboek om samen op weg te gaan naar Pasen: Ons dagelijks brood.

U wilt uw kinderen toch ook het beste voedsel voor hun leven geven?