Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Thema Advent - Kerst

Maak je eigen Adventskrans

Zelf een kleine adventskrans makenBenodigdheden:

  • zelfdrogende klei (te koop o.a. bij een hobbywinkel)
  • dennentakjes
  • paars lint (4x 40 cm per kind)
  • 4 kleine witte kertsboomkaarsjes (alleen online te koop (Bolsius) o.a. bij online drogist)
  • een schoteltje/ bordje
  • kleine stukjes ijzerdraad om de takjes vast te maken
  • spuitbus 'Dupli-color' glanzende vernis om de kransjes in te spuiten zodat ze langer mooi blijven (te koop o.a. bij verfwinkel)


Maak van klei een soort lange, dikke worst die je langs de rand van het bordje rondom legt. Zorg dat het stevig en dik is zodat de kaarsjes er goed ingestoken kunnen worden. Zet de 4 kaarsjes op gelijke afstand van elkaar. Steek de groene takjes er laag omheen (let op: als het te hoog wordt, kunnen de kaarsjes niet veilig branden). Bevestig de 'springende' takjes nog extra met een omgebogen stukje ijzerdraad. Vul alles goed met takjes zodat je de klei niet meer ziet. Maak van het paarse lint strikjes om de kaarsjes. Bespuit tot slot het kransje met vernis.

Adventskrans Een grote Adventskrans kan gemaakt worden op een rieten krans of in oase op een plat bord. Een echte grote krans wordt gemaakt van een oud fietswiel waar de takken m.b.v. ijzerdraad omheen worden gespannen.

Wat is de betekenis ervan?

De ronde vorm van de Adventskrans verwijst naar God zelf, Hij is er altijd geweest en zal er altijd zijn. Hij is oneindig en ook zijn Liefde is oneindig. De vier kaarsen verwijzen naar de vier zondagen van de Advent. Iedere zondag mag er weer een volgende kaars aan. Jezus heeft zelf gezegd: Ik ben het Licht van de wereld. Dit Licht (Jezus) komt steeds dichterbij naarmate we het Kerstfeest naderen. De adventskrans is een teken van hoop, dat niet de duisternis en de dood, maar licht en leven zullen overwinnen. Gods Zoon is immers voor ons mens geworden; door zijn dood en verrijzenis heeft Hij voor ons alles nieuw gemaakt.

De krans is gemaakt van dennengroen, dat is groen uit de natuur dat de winter trotseert. De altijd groene den staat voor de hoop en Gods trouw (net als straks de kerstboom). De krans in de kerk heeft paarse linten en de priester heeft in deze tijd ook een paars kazuifel. Deze kleur nodigt uit om je te bezinnen, om even stil te staan in de drukte van het leven en je hart weer opnieuw voor God open te stellen.