Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Thema Advent - Kerst

Advent vieren in het gezin

Advent vieren in het gezin De advent is zo'n mooie tijd om kinderen actief te betrekken en even samen stil te staan om ons op de geboorte van Jezus voor te bereiden. Maak thuis een Adventstafel of Adventshoekje met daarop de Adventskrans en bijv. een kinderbijbel of adventsdagboekje. Eventueel kunt u er een lege stal bij zetten. Zet de figuurtjes er pas de laatste week voor Kerstmis één voor één in. Ontsteek iedere avond één of meerdere kaarsen van de Adventskrans. Een mooie gewoonte is het om bijvoorbeeld na het eten even samen te lezen en te bidden. Ieder jaar verkoopt Samuel weer verschillende adventskalenders om thuis als gezin te gebruiken. Zo kom je als gezin samen bij God tot rust.

Een aandachtspunt in deze periode is dat de Advent een voorbereidingstijd is en niet een vroegtijdig Kerstfeest. In de maatschappij om ons heen wordt op veel plaatsen de hele maand december al Kerst gevierd (denk aan versieringen, kerstbomen, kerstliedjes, kerstvieringen etc.). Mooi is het om de kerstboom met het stalletje pas in de week voor Kerstmis met de kinderen op te zetten. Leg dan het kindje Jezus pas na de Kerstnacht in de kribbe. In de liturgie vieren we Kerstmis vanaf Kerstavond (24 december) tot en met de zondag na 6 januari (Doop van de Heer).


Hier op deze site vindt u nog meer suggesties voor kijktafels thuis.