Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Materiaal Gods Grootste Geschenk

Gods Grootste Geschenk

Bijzonder Communieproject

Gods Grootste GeschenkSamuel heeft een uniek communieproject uit Engeland vertaald en bewerkt (aangepast aan de Nederlandse situatie) waarbij de hele geloofsgemeenschap betrokken wordt. De uitdaging van onze tijd is om een overgang te maken van een catechese die uitlegt naar een catechese die het kind binnenleidt en uitnodigt tot het ontwikkelen van een vriendschap met de Jezus, de Zoon van God, die ons persoonlijk liefheeft. Daarom is het zo belangrijk om de onlosmakelijke band tussen catechese en liturgie te herontdekken. Liturgie brengt mensen (groot en klein) binnen in het leven van Christus en zijn aanwezigheid in Woord en Sacrament. Catechese bereidt voor en legt uit wat er in de liturgie gevierd wordt.

Gods Grootste Geschenk is een interactief en intensief communieproject dat de kinderen en hun gezinnen meeneemt langs de hoogtepunten van het kerkelijke jaar. Dit communieproject is zo opgezet dat iedere bijeenkomst met de kinderen gevolgd wordt door een viering met het hele gezin en de geloofsgemeenschap (dit kan een gezinsviering of een gewone zondagse viering zijn). Ook worden de ouders er op allerlei manieren actief bij betrokken (via het ouderkwartiertje, ouderbladen en het inzetten van ouderhulp bij iedere bijeenkomst). De kinderen leren niet alleen over Jezus maar ze worden steeds opnieuw uitgenodigd om hun leven samen met Jezus te gaan beleven.

De ouder & kind werkboeken worden jaarlijks bijgewerkt en bijgedrukt. De meeste platen zijn full-colour.

Waaruit bestaat het communieproject Gods Grootste Geschenk?

1. Ouder & kind werkboek
2. Handleiding voor de begeleiders
3. Set losbladige ouderbladen om na iedere bijeenkomst mee te geven.
4. Digitale bestanden, knutselwerkjes en aanvullingen hier op de site.

Nieuw in 2015 is de mini-cd Hier ben ik, Heer. Hier staan 7 liedjes van de KISI kids op die heel goed te gebruiken zijn bij de Eerste Communie voorbereiding.

 

Overzicht van de bijeenkomsten en digitale bestanden

Hieronder vindt u de thema's van de bijeenkomsten en wanneer u erop klikt, ziet u de extra werkjes e.d. die als aanvulling op de handleiding gebruikt kunnen worden.

Communieproject Gods Grootste Geschenk
 1.  Het geschenk van de Schepping; Onze wonderlijke wereld!
 2.  Een héél speciaal geschenk van God;  Jij bent een parel in Gods hand
 3.  Het geschenk van het Doopsel; Jij hoort erbij!
 4.  Het geschenk van de Bijbel; Gods Woord is er voor jou
 5.  Het geschenk van de vriendschap; Wie zijn je vrienden?
 6.  Het geschenk van vergeving; Het weer goed maken
 7.  Het geschenk van de vrede; Bewaar de vrede
 8.  Het geschenk van de vreugde en het leven; Wat maakt jou blij?
 9.  Gods Grootste Geschenk; Jezus in de H.Eucharistie
 10. Een blijvend geschenk; Jezus wil bij je blijven
 1. Ons geschenk aan God; Wat is jouw antwoord?

Reactie deelneemster

‘Het werkboek ziet er heel leuk en fris uit! De hand­leiding is heel duidelijk en alles staat erin. Dat scheelt ons een heleboel werk. Geweldig dat je kunt kiezen uit meerdere verwerking­mogelijk­heden. De ouder­bladen werden door de ouders heel goed ontvangen.’

In het ouder & kind werkboek wordt steeds een herkenbare koppeling gemaakt tussen datgene wat het kind in het dagelijkse leven thuis, op school en in de omgeving meemaakt en wat God ons via zijn Woord vertelt. De teksten zijn zo geschreven en opgemaakt dat een kind uit groep 4 het zelf kan lezen.

In de handleiding worden per bijeenkomst de volgende onderdelen uitgewerkt: Doel­stellingen van deze bijeenkomst, start­activiteit, samen in de kring, Bijbel­verhaal, zingen, samen bidden, verwerkings­mogelijk­heden, afsluiting, suggesties voor de (eucharistie)viering.

shoppingcartVoor uw bestelling van dit project.

Wij komen graag een presentatie en uitleg van dit communie­project in uw parochie geven. Mail ons uw gegevens en wij bellen u z.s.m. terug om een afspraak te maken. ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. )