Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Advies Vieringen Paasviering

Paasviering

Paaszondag ~ Verrijzenis van de Heer

Gezinsviering
Christus is opgestaanHet Paasfeest is het belangrijkste en grootste feest van het jaar. We vieren dat we geloven in een levende Heer die niet meer dood is maar leeft en ook nu nog bij ons is.

Wanneer we dit feest vieren in een gezinsviering, mogen wij de gezinnen met hun kinderen laten delen in de rijkdom van de liturgie van onze wereldkerk. In een gezinsviering kunnen sommige elementen tevoren uitgelegd worden voor de kinderen maar laat het wel een herkenbare Eucharistieviering zijn waar ook volwassenen zich thuisvoelen (er zijn ook ouders en andere parochianen aanwezig).

In deze viering is niet alles op kinderniveau maar laat hen het mysterie van de Eucharistie maar gewoon ondergaan en beleven in een mooie viering. Het Eucharistisch Gebed is genomen uit het Nederlandse Altaarmissaal (zie Bijlage, nr. XI voor vieringen met kinderen) en dit is juist speciaal bedoeld om in de Paastijd te gebruiken en de thematiek is daarop aangepast.


Liederen
In deze viering staan een aantal liederen uitgetypt die u zou kunnen gebruiken. Hieronder nog een extra lijst met suggesties waaruit u ook zou kunnen kiezen. Alle genoemde muziekbundels zijn bij Samuel verkrijgbaar.

 • Zie speciale CD/muziekbundel: Weet je dat de lente komt met 19 verschillende lente & Paasliedjes
 • Christus is verrezen/Het is feest (Wim Hakvoort, zie muziekbundel: Zingen maakt blij)
 • Weet je dat de lente komt! (Elly & Rikkert Zuiderveld, zie CD Een boom vol liedjes 2 en muziekbundels: Liedjes voor kinderen deel 2 en Een boek vol liedjes 1)
 • Hij leeft (Elly & Rikkert Zuiderveld, zie CD Een boom vol liedjes 1 en muziekbundels: Liedjes voor kinderen deel 1 en Een boek vol liedjes 1)
 • Pasen, pasen (Elly & Rikkert Zuiderveld, zie muziekbundel: Een boek vol liedjes 2)
 • De steen is weg (Elly & Rikkert Zuiderveld, zie CD/muziekbundel: Wonder boven wonder)
 • Zie verschillende Paasliedjes in Timotheus liedbundel
 • Hij leeft, Hij leeft! (Jan Visser, zie CD/muziekbundel: Alle liedjes rond de Bijbel)
 • Zie verschillende Paasliedjes Jan Visser in muziekbundel: Zingen maakt blij
 • Je ziet weer licht (zie CD/muziekbundel: Zitten of opstaan deel 1)
 • Paaslied/De Heer is waarlijk opgestaan/Het lied van het ledige graf (Hanna Lam& Wim ter Burg, zie CD en verzamelbundel: Alles wordt nieuw)
 • Ik ga je een geheim vertellen (Riet Vanloo en An Willems, zie muziekbundel: met CD Ik wil leven)
 • In de tekst ziet u regelmatig een tekst aangegeven die als inleiding/uitleg op wat er komen gaat, door eenzelfde kind voorgelezen kan worden.


Paastuin in de kerkPaasversiering
Bespreek ruim voor Pasen met de bloemsiergroep of ze op een of andere manier iets van een Paastafereel in of bij de versiering kunnen doen; bijvoorbeeld een eenvoudig houten kruis met een witte doek en daaromheen allerlei bloemen of een open graf van stenen met allerlei bloemen eromheen of iets van een waterbak of fonteintje bij de Paaskaars. Mooi is het om een echte Paastuin op het prietserkoor te maken (bijv. in een open koffer of bak)