Info & Advies

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
06 - 220 40 533

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent / Kerst 2018

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home Vorming Vorming

Vorming

VormingIk kan met jullie hetzelfde doen als die pottenbakker – spreekt de HEER. Immers, jullie zijn in mijn handen als klei in de handen van een pottenbakker.
(Jer. 18, 6)

Zoals klei in de hand van de pottenbakker gevormd wordt, zo ook kunnen wij ons laten vormen. Samuel heeft zich vanaf het begin van haar ontstaan ingezet voor de vorming van mensen die bezig zijn met de geloofsopvoeding en catechese van de jeugd. Daartoe zijn bijv. de boeken Met kinderen het Woord vieren ontwikkeld. In deze boeken wordt uitgebreid uitleg gegeven over het evangelie van de zondag met allerlei suggesties erbij voor de verwerking met kinderen (zie verder Met kinderen het woord vieren). Ook verzamelt en ontwikkelt Samuel materiaal voor de voorbereiding op de sacramenten van het Doopsel, Vormsel en Communie.

Sinds 1991 geeft Samuel ook cursussen door het hele land om mensen in hun geloof en werk met de kinderen te ondersteunen en inspireren. De cursus is in die tijd twee keer herzien en is in 2014 weer grondig herzien en aangepast aan de uitdagingen en vragen van onze tijd. We hebben ervoor gekozen in het vervolg over Vormingsavonden te spreken ipv Toerustingscursus.
(zie verder Samuel Vorming & Coaching)


Daarnaast proberen wij via onze persoonlijke dienstverlening via de telefoon, de winkel e.d. mensen te bemoedigen en te motiveren om de Blijde Boodschap aan de jeugd door te geven. Regelmatig organiseert Samuel een Ontmoetingsdag ergens in het land waar ook aandacht aan vorming van jeugdwerkers wordt geschonken. U kunt een van onze Samuel medewerkers bij u uitnodigen op bijvoorbeeld een regio avond voor alle mensen van de kinderwoorddienst uit de regio. Dan kan Samuel een lezing verzorgen over een onderwerp als: Bidden met kinderen of een ander onderwerp.