Info & Advies

telefoniste

ma/di/do 10.00-16.30 uur
013 - 528 59 81

wo/vr  10.00-13.00 uur
073 - 657 65 30

Facebook

Volg Samuel Advies ook op Facebook!

like ons op facebook

Webwinkel

• Met uw bestelling ondersteunt u het werk van Samuel Advies!

Boeken Films & muziek Leeftijd Liturgie & Catechese Cadeaus Advent & Kerst 40-dagen & Paastijd Kaarten Advent 2017

Toon alle producten


Uitgebreid zoeken
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Home

Samuel Vorming & Coaching

Voor allen die kinderen en tieners begeleiden in hun geloofsontwikkeling

De tijden veranderen snel in onze kerk en in de samen­leving. We hebben te maken met minder kennis van het geloof bij ouders en kinderen en grotere parochie­verbanden door fusies en samen­voeging. Als vrijwilliger in het kinder­werk kun je je wel eens alleen en onthand voelen. Samuel Advies geeft al sinds 1991 cursussen voor mensen die actief zijn in de parochie met kinder­woord­dienst, Communie- en Vormsel­voor­bereiding en kinder­catechese. Door het hele land zijn er al vele cursussen gegeven. De cursus is al vele malen vernieuwd.

KindercatecheseSamuel Advies heeft de cursus in 2015 nogmaals grondig herzien en aangepast aan de veranderingen waar we allemaal in deze tijd mee te maken hebben. De kern van de Blijde Boodschap, dat we geloven in een God van Liefde, dát blijft. Het is nodig dat we in onze onder­steuning en manier van presenteren zo optimaal mogelijk aan­sluiten bij de praktijk. Mensen van nu zitten vol vragen; hoe kunnen we daar vanuit ons geloof uitnodigend op reageren? De vernieuwde vorming legt veel meer nadruk op onder­linge uit­wisseling (dialoog) tussen deel­nemers en begeleiders dan het geven van lezingen (‘monologen’) door de cursus­leiders alleen.

Naast de bijeen­komsten zal er ook sprake zijn van coaching en waar nodig onder­steuning in de praktijk­situatie.

Samuel Advies Vorming en Coaching

Avonden en praktijkdag

Elk nieuw traject “Samuel Vorming en Coaching” start met een oriëntatie­avond waar mensen kennis kunnen maken met Samuel en informatie ontvangen over deze nieuwe vorm van onder­steuning en coaching. Men kan zich na afloop van deze avond inschrijven. Er volgt hierop een persoon­lijke uitnodiging voor een traject van 5 vormings­avonden en een praktijkdag: Voor avond 1, 2 en 3 staat de inhoud voor iedereen vast, De 4e en 5e bijeenkomsten bestaan uit modules die naar persoon­lijke keuze (specialismen) op maat wordt samengesteld en in workshops aangeboden. De 4e bijeenkomst is op een zaterdag en wordt gecombineerd met praktijkoefeningen. Avond 5 en 6 zijn weer gezamenlijk.

Voorjaar 2015 is het eerste vormingstraject in Utrecht gegeven. Najaar 2015 was er een vormingstraject in Geleen. Najaar 2016 was er een vormingstraject in Haarlem dat in januari 2017 is afgesloten.

Najaar 2017 Eindhoven

De data voor het vormingstraject in Eindhoven zijn: wo 13 sept, 4 okt, 25 okt, za 11 nov (praktijkdag), wo 29 nov en wo 20 dec.

Ieder najaar zal er vanaf september een vormingstraject aangeboden worden. Indien u interesse hebt, bel ons dan. Samuel komt graag naar uw regio toe om ter plekke een vormingstraject te verzorgen.

Voor meer informatie en aanmelding voor ons vormingstraject kunt u mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  of bellen 013-5285981.Najaar 2018 Oisterwijk

Er is nu al een aanvraag voor het Samuel Vorming & Coaching traject in de regio Haaren/Oisterwijk.

De oriëntatieavond is gepland op 30 mei 2018 om 20.00 uur in het Parochiehuis Driehoeven 1a Haaren.

De bijeenkomsten zijn op 12 sept, 3 okt, 24 okt, 10 nov (praktijkdag), 28 nov en 19 dec 2018.

 

Toerustingscursus

Oriëntatie-avond

De avonden worden bij voorkeur gehouden op de woensdagavonden (van 20.00-22.15 uur) eens in de drie weken.

Geef u op wanneer u interesse heeft. Er is eerst een oriëntatie-avond en pas daarna is uw inschrijving definitief.

 

Kosten

De kosten voor een Samuel Vorming & Coachings-traject worden in overleg vastgesteld. De parochie wil hierin mogelijk faciliteren.